VC Herentals begon aan het nieuwe voetbalseizoen met een oefenwedstrijd tegen Nijlen.   De ziekenboeg was al meteen goed gevuld bij de thuisploeg die Gorts (misschien voor de rest van het seizoen), Dufraing en Van Looy noodgedwongen aan de kant moest laten.  Bovendien waren Niels Mariën en Ken Van Bouwel nog op reis.

De bezoekers waren in de openingsfase erg bedrijvig met twee pogingen binnen de eerste speelminuten.   De eerste kans voor VCH volgde enkele minuten later via een voorzet van Vlaeymans die net iets te hoog was voor de inlopende Van De Kerckhof.  Even later schilderde diezelfde Van De Kerckhof een vrijschop nipt naast.

Peeters schoot voor Nijlen halfweg de eerste helft een tweetal meter over doel maar aan de overzijde was het wel raak.  Van De Kerckhof benutte een strafschop en scoorde zijn eerste doelpunt voor Herentals.  Nijlen stak nadien nog een tandje bij en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten maar Olieslagers had steeds een antwoord in petto.  Vlak voor de pauze verstuurde Robin Mariën een gemeten voorzet naar Van De Kerckhof maar deze keer besloot onze Nederlandse spits nipt over.

Traditioneel voor de eerste oefenwedstrijden werd er tijdens de rust flink gewisseld.  Toch was ook nu de eerste kans voor de bezoekers.  Doelman Dams kon een unieke mogelijkheid van Verstraeten verijdelen.  Het tempo leek wat uit de wedstrijd te verdwijnen en het was even wachten vooraleer er nog een kans te noteren viel.  Na een mooie combinatie door het centrum van de thuisploeg kon Robin Mariën aanleggen maar hij verkoos te passen wat uiteindelijk de verkeerde keuze leek.

Nauwelijks enkele minuten later liep Van De Kerckhof zich goed vrij en lepelde de bal via de bezoekende doelman tegen de paal.  Baeten was goed gevolgd en legde de bal wel tegen de netten.  De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd waardoor de 1-0 op het bord bleef staan.  Aan de overkant krulde de bezoekers een vrije trap tegen het doelkader maar de slotminuten waren  volledig voor de thuisploeg.  De Swert veroverde aan de rand van de zestienmeter de bal en zette gemeten voor waar Van De Kerkchof de 2-0 netjes tegen de netten werkte.  In de slotminuut kapte De Swert zich knap vrij en plaatste de bal mooi in het hoekje maar de Nijlense goalie weerde de poging in hoekschop.

De eerste oefenpot werd dus zonder al te veel problemen gewonnen met 2-0.  Volgende afspraak nu dinsdag om 19u met een thuiswedstrijd tegen de beloften van Lierse.

VC Herentals begon met:  Olieslagers Steven;  Van Doninck Jelle; Mariën Robin, Vervoort Maarten;  Vlaeymans Sam;  Van De Kerckhof Jeroen;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Mariën Niels;  Van De Weyer Dries en Dirix Christophe.

Bank:  Dams Pieter;  De Swert Birger, Dillen Robbe, Raeymaeckers Kai  -  Gele Kaarten:  Raeymaeckers Kai.

Doelpunten:  35e  Van De Kerckhof Jeroen  1 – 0 (pen.) ;  86e  Van De Kerckhof Jeroen.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC Nnieuws / foto's Jos Flamand.